Even langs bij...

Marian Heine

Eigenaresse van exclusieve damesmodezaken Chacoco & Divally

Chacoco

We lopen binnen bij Chacoco en worden hartelijk ontvangen door Marian Heine (eigenaresse van exclusieve damesmodezaken Chacoco & Divally).

Chacoco

Marian ziet er zoals altijd uit om door een ringetje te halen. Het is meteen gezellig, koffie en een etagère met allerlei koekjes aan de sfeervolle lange tafel. Her en der hangen prachtige kroonluchters. De zaak ademt exclusiviteit en gezelligheid uit, een treffende gelijkenis met Marian. Marian zat op de Statenschool (LDS) in de periode 1982-1986.

Marian, wat is je mooiste herinnering aan de Statenschool?
M: Ik heb alleen maar mooie herinneringen aan mijn periode op de Statenschool. Ik heb veel lol gehad zowel met de leraren als met de leerlingen. Ik kreeg veel voor mekaar in de klas, als ik bijvoorbeeld spijbelde met een smoes dan hielp de hele klas daar aan mee.

Wie zou je graag weer willen zien op de reünie en waarom?
M: Iedereen eigenlijk zowel leraren als leerlingen. Ik denk dat ik nog veel mensen zal herkennen. En dat ik ook van veel mensen nog de namen weet.

Heb je een guilty pleasure uit deze periode?
M: Guilty pleasure bestaat voor mij eigenlijk niet. Ik vind namelijk alles mooi, van nederlandstalig tot klassiek. Als het maar gezellige muziek is en veel gezellige mensen om mij heen. Een nummer uit die tijd die ik mooi vond was bijvoorbeeld: Laura Branigan met het nummer “ Self Control”.

Had je een Statenschool crush en zo ja, wil je die met ons delen?
M: Ik was in die periode niet bezig met verliefd zijn. Ik had al een vriend.

Welke liedjes doen je denken aan de Statenschool periode?
AHA – Take on me
Europe – Final Countdown
Depeche Mode – I just can’t get enough
Paul Young – Come back and stay
Fine Young Cannibals – Suspicious minds.

Heeft de Statenschool bijgedragen aan jouw succes?
M: Nee, het zit erin of het zit er niet in. Ik heb het ondernemen van huis uit meegekregen. Na de LDS heb ik nog 1 jaar de opleiding AGF (Aardappel,  groente en fruit) gedaan om aan mijn vestigingsdiploma te komen (met een schaterlach : “ik ben een manusje van alles”).

Marian, hartelijk bedankt voor het leuke gesprek, de koffie en koekjes en voor de slappe lach bij de opnames van het filmpje. Excuus dat wij bij de eerste opname, die veruit het beste was, vergeten zijn op de opname knop te drukken. Maar we zijn ook blij met dit resultaat (Cut – take 15).