Even langs bij...

Jan van Peer

Eigenaar Jan van Peer Slaapcomfort

Jan van Peer
Jan van Peer

Of Jan het goed vond dat wij even bij hem langs kwamen voor een kort interview. Dat was prima. We stuurden hem alvast via e-mail de vragen ter voorbereiding en maakten wat foto’s van de beddenzaak. We hebben afgesproken bij Jan thuis, het is namelijk zijn vaste vrije woensdag. Eén uur voor de afspraak gaat bij ons de telefoon. Paniek, Jan had de vragen even gelezen maar hij weet geen enkel antwoord. “ Het is volgens mij 30 jaar geleden, dat weet ik toch allemaal niet meer”.

Jan van Peer
Jan van Peer

We weten hem gerust te stellen en even later worden we hartelijk begroet door Jan en zijn twee kleine hondjes. Waarvan Jan ons verteld dat de een een Jack Russel is en de ander een Ihasa Apso Shih Tzu. Na binnenkomst in het prachtig moderne huis met strak interieur nemen wij plaats op het terras.

Jan, in welke periode zat jij op de Statenschool?
J: Ja, dat weet ik dus niet meer. Daarom ga ik naar de reünie, om mijn geheugen weer op te frissen. (we hebben het voor je nagezocht Jan, zie foto, het was waarschijnlijk de periode 1982-1985).

Wat is jouw herinnering aan de Statenschool?
J: Ik herinner mij dat ik een serieuze leerling was. Mijn vader ontmoedigde het om naar de Statenschool te gaan, omdat hij uit eigen ervaring wist, dat het hard werken is in de detailhandel. En dat het heel veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Zijn advies was, ga iets anders doen! Hij wilde bijvoorbeeld dat ik advocaat zou worden, maar ik ben meer een praktijkman. Ik had er gevoel voor de handel, als kind hielp ik al mee in de winkel van mijn vader. Waar je goed in bent moet jezelf doen en waar je niet goed in bent moet je uitbesteden. Dat is precies zoals ik het nu doe.

Wie zou je graag weer willen zien op de reünie en waarom?
J: Ik zou het niet weten. Ik ben eigenlijk benieuwd naar iedereen. Het is geloof ik 30 jaar geleden, ik ben benieuwd wie ik überhaupt nog herken (haha!)

Heb je een guilty pleasure uit deze periode?
J: Depeche Mode, op de Statenschool kwam ik heel even in de New wave scene terecht. Ik ging van ruitjesbroek en Lacoste shirt naar zwarte kleding met hanekam (New wave look).

Zijn hier nog foto’s van?
J: Hahahaa, nee gelukkig niet.

Had je een Statenschool crush en zo ja, wil je die met ons delen?
J: Ik ging altijd voor de vrouwen kontjes. Ik herinner mij nog een meid met een goeie kont. Ze had donker haar was lang en droeg een bril. Maar ze had al een vriend.

Zei Jan wat teleurgesteld, haar naam wist hij natuurlijk niet meer.

Welk lied doet jou denken aan jouw Statenschool periode?
J: Phil Collins – Hold on.
Depeche mode – I just can’t get enough.

Heeft de Statenschool bijgedragen aan jouw succes?
J: Nee, zoals ik al zei ik ben een praktijkman. Ik heb het meest geleerd in de praktijk met vallen en opstaan en vooral met blijven doorgaan. Als ik hiervoor nu weer examen zou moeten doen zak ik. Het is net als met het halen van je rijbewijs, het echte rijden moet je nog in de praktijk leren.

Na het vraaggesprek kregen we een rondleiding door het huis en gaan we op zoek naar een geschikte opnameplek voor het filmpje. Na diverse opties van onze kant, kwam Jan zelf met een goed idee. Zie voor het resultaat het filmpje. Take 1- TJAK! (klaar).


Jan nogmaals bedankt voor je medewerking. Over 30 jaar kunnen wij ons dit gesprek zeker nog herinneren!!