Even langs bij...

Arie Klein

Eigenaar van Creativo & barbershop Nozem Barbers & Tattoo

Nozem
Nozem

Woensdagochtend even vóór 10-en bij Nozem Barbers & tattoo, de shop gaat om 10 uur open. De zaak ziet er van binnen super strak uit en de “barbers”zijn klaar om de eerste klanten te ontvangen. Ondertussen hebben wij, onder het genot van een bakkie koffie op de leren bank, een kort gesprek met Arie.

Nozem
Nozem
Nozem

Arie zat in de periode 1983-1985 op de Statenschool. En als hij over deze periode begint te praten is het een en al enthousiasme.


Arie, wat is je mooiste herinnering aan de Statenschool?
A: Wat ik mij het meest herinner is de vrijblijvendheid op de Statenschool en de relaxte sfeer. Het was voor mij de mooiste tijd van mijn leven. Ik vond de leerkrachten super. Het was voor mij een erg groot verschil nadat ik van de M.T.S. afkwam. Ik heb in deze periode vrienden gemaakt voor het leven, n.l.: Niels v.d. Scheer, Robert Lunenborg en Marcel v.d. Wal.

Wie zou je graag weer willen zien op de reünie en waarom?
A: De eerste die mij te binnen schiet was Heidi Weisbeek, daarmee had ik verkering toen ik op de Statenschool zat. Maar die kwam ik heel toevallig een paar weken terug, na al die tijd, tegen op een feest. Toen hebben we al veel bijgepraat maar waarschijnlijk komt ze ook naar de reünie en kunnen we verder kletsen. En wie ik ook graag zou willen zien is mijn neef, Robert Schoenmaker,die in dezelfde periode naar de Statenschool ging.

Heb je een guilty pleasure uit deze periode?
A: Tja, wat is een guilty pleasure. In onze tijd bestonden dit soort termen niet (haha!). Alles mocht, biertjes drinken op schoolavonden bv. Misschien was mijn guilty pleasure wel dat ik in die periode een Disco Boy was. In die tijd was er nog veel meer onderscheid tussen de verschillende stijlen. Ik was gekleed als disco en ging uit naar discotheek Skopje in Emmen. Alhoewel er veel groepjes waren kon ik met iedereen goed omgaan, ik dacht niet in hokjes. Misschien was mijn kledingstijl wel een soort van guilty pleasure. Want daarin ging ik wel een stapje verder dan de rest. Ik kocht bv. in Amsterdam een spijkerbroek met “hoog water” (met de enkels bloot). Dat was in Emmen bijzonder. En ik kocht broeken van “Soap Studio”. Dat waren wijde broeken die ik veel droeg als ik uitging.

Had je een Statenschool crush en zo ja, wil je die met ons delen?
A: Jaaaa, dat was dus Heidi, die ik al eerder heb genoemd. Hiermee heb ik 5 jaar lang een relatie gehad en daar heb ik hele goeie herinneringen aan.

Welke liedjes doen je denken aan de Statenschool periode?
A: Kool & the gang – Celebrations.
    Van Halen – Jump
    Boy George – Do you really want to hurt me.

Heeft de Statenschool bijgedragen aan jouw succes?
A: ABSOLUUT!! Dat was voor mij DE stap naar het kappersvak. Daarvoor had ik een verkeerde opleidings-keuze gemaakt, nl. M.T.S. Maar omdat ik graag kapper wilde worden ben ik op advies van mijn vader eerst naar de Statenschool gegaan, om mijn middenstands-diploma te halen. En daarna naar de kappersopleiding in Groningen.

Arie, super bedankt voor het leuke, open gesprek. Door jouw enthousiasme hebben we nog meer zin gekregen in de reünie!